Blog

Bora Miljanović za TV Pink: Društvene mreže su postale kafane, svako govori šta hoće

Blog - Dec 09, 2019

Šer fondacija povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti podnela je prekršajne prijave protiv Facebook-a i Googla jer nisu imenovali predstavnike u Srbiji za ta pitanja. Novi zakon o zaštiti podataka obavezuje sve koji  nude bilo kakve usluge građanima, ptio u koje se odnose na društvene mreže, da imaju ovde predstavništva.

O svemu tome, ali i društvenim mrežama, na televitiji Pink je u Jutarnjem programu u subotu ujutru govorio dr Borislav Miljanović, CEO Represent Systema.

Koliko promene koje uvode društvene mreže utiču na kompanije i korisnike u Srbiji?

– Društvene mreže nisu mediji, više su “kafane”, tu svako može da napiše šta god hoće. Na primer, Facebook nama kroz algoritam izbacuje slična mišljenja i slične teme koje smo do tada lajkovali, komentarisali… Od svih mojih prijatelja, najmanji broj vidi šta sam ja okačio. Da bi svi videli, ja moram da platim objavu. GDPR štiti privatne podatke, a društvene mreže prete da sve podatke odaju o svojim korisnicima. Zato na vreme treba misliti šta posle – počeo je svoje izlaganje dr Borislav Miljanović.

Video celog gostovanja pogledajte ovde:

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.