Blog

Da li su master studije i posao u marketingu (ne)spojive obaveze?

Vijesti - Aug 03, 2019

Biti redovan student master studija na državnom fakultetu i raditi u PR agenciji jednostavno znači imati dva posla. Slikovito prikazano, ukoliko želimo da završimo svoje studije što prije, ova situacija podrazumijeva gledanje u jedan ekran od 9-17, pa u drugi od, recimo, 18-22. Iako su profesori (makar sa „mog” fakulteta) raspoloženi da izađu u susret kada je riječ o terminima predavanja ili rokovima za predaju radova, obim aktivnosti je i dalje veliki, a kriterijumi su podjednako visoki za sve.

Kada je osoba koja radi u PR agenciji ujedno i student, treba da iskoristi svaku priliku da uči i piše, jer se nikad ne zna kakav će biti dan na poslu ili nakon njega. Ukoliko je, na primjer, najavljen važan događaj za klijenta posle radnog vremena, jasno je da neće ostati dovoljno minuta, kamoli snage i koncentracije, da se posvetimo akademskim obavezama. U tim prilikama, bolje je i preskočiti pisanje i učenje tog dana, odmoriti se, pa nastaviti dalje, nego forsirati sebe i na taj način ne postići apsolutno ništa – naučilo me je iskustvo.

Ono što je sigurno jeste da je posao prioritet u svakom trenutku. Kao što u odnosu na njega određujemo svoj društveni život i porodična okupljanja, tako je i sa masterom. Da će studiranje teći sporije – hoće, to je činjenica, ali postoji jedna važnija: možemo postići šta god poželimo i napredovati na svim poljima, i to zahvaljujući kombinaciji dobre organizacije, još bolje koncentracije i precizno postavljenih ciljeva. Srećno!

Autor

Kristina Maksimović

Account Assistant (Represent Communications, Srbija)

„Kad stagniraš – nazaduješ”. Diplomirani novinar, Djevica/Jarac, najmlađe čeljade Represent-a

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.