Blog

Diesel nam šalje mnogo jaku poruku svojom novom reklamom

Vijesti - Jun 26, 2020

Modni brend Diesel je oduvijek imao originalne poruke i reklame, a nerijetko se direktno obraća mlađoj populaciji, jer su oni njihova ciljna grupa. To je slučaj i sa novom reklamom, koja šalje jaku poruku.

U centru zbivanja je transrodna osoba koja prelazi dug put mijenjanja pola, pronalaženja sebe i prihvatanja.

Kratki film, pod nazivom „Francesca“, prati glavnog lika i njegovu tranziciju iz muškarca u ženu. Iako ima mnogo tragova i simbolizma koji pokazuju kuda je njen put vodi, kraj je ipak neočekivan! Pogledajtei sami:

Manekenka i aktivistkinja Harlow Monroe, koja je i sama transrodna osoba, tumači lik Francesce, koja svoje Diesel farmerice mijenja za tradicionalni veo i postaje katolička časna sestra.

Video je okarakterisan kao “uspješna životna priča”, a iza realizacije stoji agencija Publicis Italy zajedno sa organizacijom pod nazivom Diversity, koja promoviše socijalnu inkluziju.

Osnivač brenda Diesel, Renzo Rosso je izjavio da njihova nova kampanja utemeljava vrijednosti brenda naglašavajući da je „životni uspjeh individualnost, ponos i moć koju osoba ima da bi živjela onako kako želi.“

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.