Blog

Dr Bora Miljanović novi je član Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji

Vijesti - Feb 27, 2020

Američka privredna komora izabrala je novo rukovodstvo, a za predsjednika tog udruženja kompanija imenovan je predsjednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović.

Prvi potpredsjednik u narednom mandatu biće Ivan Miletić, direktor korporativnih poslova Filip Morisa za jugoistočnu Evropu, dok će funkciju drugog potpredsjednika obavljati Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarm grupe.

Novi članovi Upravnog odbora su Borislav Miljanović, osnivač i prvi čovjek  Represent SistemaMilana Jević Gledovic, potpredsjednica za pravne poslove Delez SrbijaSandra Marinković iz kompanije MSD i Živorad Vasić, regionalni direktor IHG-a i potpredsjednik Delta holdinga.

– Velika je čast biti izabran u Upravni odbor Američke privredne komore. Pogotovo što je ovog puta konkurencija bila jaka, jer su kandidati, a i kompanije iz kojih dolaze bili sam vrh srpske biznis zajednice. U naredne dvije godine ja ću se truditi da pomognem da američki preduzetnički duh promovišemo ne samo u Srbiji već u cijelom regionu gdje posluje Represent System, jer smatram da je bolje poslovno okruženje ključ približavanja našeg regiona Evropskoj uniji. Sa druge strane svojim znanjima i iskustvom pomoci ću AmChamu da unaprijedi sve svoje komunikacijske potencijale novim tehnologijama komunikacije i prenese što širem auditorijumu viziju koju zastupa – izjavio je povodom izbora u Upravni odbor Amcham-a Borislav Miljanović.

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) je vodeća poslovna asocijacija u zemlji koja broji više od 200 američkih, međunarodnih i lokalnih kompanija članica, koje posluju u okviru 18 različitih sektora.

Vrijednost investicija koje su kompanije članice uložile u zemlju iznosi više od 14 milijardi evra, a zapošljavaju preko 95.000 građana Srbije.

AmCham je neprofitno, nevladino i politički nezavisno poslovno udruženje, koje se finansira isključivo od članarina.

Sa ovim programom, Bora se kandidovao u Americkoj privrednoj komori:

 

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.