Blog

Dobre ideje i kreativnost uvek će biti u modi!

Intervju - Mar 21, 2019

Glavna tema 5. regionalnog foruma komunikacionih lidera IZAZOV 2019, koji će biti održan 25. i 26. marta u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, biće usmerena na transparentno i odgovorno poslovanje. Tim povodom, pitali smo kolege iz agencija i kompanija šta za njih znači transparentno i odgovorno poslovanje i zašto je ono važno za razvoj tržišta. Naša sagovornica ovoga puta bila je Jelena Mikić, Head of Development, Represent System.

Šta za Vašu agenciju znači transparentno i odgovorno poslovanje? Zašto je ono važno za razvoj tržišta?
Poštovanje partnera, poštovanje klijenata, poštovanje zaposlenih i poštovanje konkurencije. Omogućiti da drugi od tebe uče kada si najbolji, a dostojanstveno prihvatiti i pohvaliti kada neko drugi nešto bolje uradi. Samo na taj način, možemo svi zajedno kreirati fer uslove u kojima uvek pobeđuje kvalitet.

U kontekstu razvoja tržišta, pre svega moramo voditi računa o zaštiti privatnosti ako želimo da poslujemo odgovorno – ovo je sada aktuelnija tema nego ikada, ako uzmemo u obzir velike diskusije na globalnom nivou o zaštiti podataka, uredbe, Zakone koji se donose – moraće da se povuče ručna u radu sa podacima.

Šta će po Vašem mišljenju biti ključni izazovi struke u 2019. godini?
Vratiti se korak unazad i potrošačima prići kroz dobar i relevantan sadržaj, a ne kroz rad sa podacima – big data, sa čime su svi malo opustili. Pronaći prave ljude za određene zadatke – to je uvek izazov. Mi kao System intenzivno radimo na uvezivanju našeg tima na regionalnom nivou, zahvaljujući čemu kombinujemo najbolja znanja. U svetu se odlazi korak dalje – postoje firme u kojima se zaposleni nikada nisu videli uživo, jer sede na različitim kontinentima. I to je biznis model koji se sve više prihvata. I na kraju, dobre ideje i kreativnost uvek će biti u modi.

Autor

Jelena Mikić

Head of Development (Represent System)

Zaljubljena u pisanu riječ

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.