Blog

Google daje rezultate pretrage na osnovu nedavnih aktivnosti korisnika

Vijesti - May 28, 2020

Google sada nudi predložene upite za pretragu na osnovu nedavnih aktivnosti korisnika. Predlog se pojavljuje kao veza ispod trake za pretragu, a pojam za modifikaciju je podebljan i istaknut, kao što je prikazano:

Na primer, ako ukucate u pretraživač „slušalice“, Google predlaže standardne rezultate, ali i opciju “slušalice sa google pomoćnikom”.

Ovakva opcija je moguća samo ukoliko su korisnici prijavljeni sa svojim nalogom u hrom. Ukoliko niste ulogovani, onda nećete imati opciju pretrage sa google pomoćnikom.

Pojedini predlozi su korisniji od drugih. Ipak, zašto je ovo dobro?

Personalizovani predlozi za pretragu mogu da pomognu korisnicima da pronađu ono što traže, a u nekim slučajevima čak i utiču na ponašanje izlažući ih mogućnostima koje inače ne bi mogli ili stigli da razmotre. Slične funkcije, poput „srodnih pretraga“ i okvira „ljudi takođe pitaju“ postoje već neko vrijeme.

„Nedavne aktivnosti“ Google koristi da bi generisao sugestije koje se ne nalaze u istoriji pretrage. Prošle godine, Google je već počeo da prikazuje personalizovane preporuke na početnoj stranici Google Shopping centra na osnovu istorijata o kupovini i pretrazi korisnika.

Izvor: searchengineland.com

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.