Blog

Google imenovao svog predstavnika u Srbiji

Vijesti - May 25, 2020

Kompanija Google odredila je svog predstavnika u Srbiji koji će biti zadužen za sva pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti kojima rukovodi, saopštila je institucija povjerenika za informacije od javnog značaja i  zaštitu podataka o ličnosti.

U saopštenju se navodi da će u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, ta institucija ili druga lica moći da se obrate predstavniku kompanije u cilju obezbjeđivanja poštovanja odredbi tog zakona.

To je učinjeno na inicijativu „SHARE fondacije“, a Povjerenik je kompaniju Google upoznao sa obavezom iz člana 44. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti da, kao rukovalac podataka o ličnosti, odrede u pismenom obliku svog predstavnika u Srbiji.

Nakon toga, 21. maja, Google je odredio svog predstavnika i to kancelariju „BDK advokati“, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 28, Beograd.

Povjerenik na ovom mjestu izražava zahvalnost kompaniji Google, kao jednoj od najvećih kompanija na svijetu, s obzirom da je pokazala svijest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika u Srbiji i dala primjer svim drugim stranim kompanijama koje ovu obavezu nisu izvršile„, naglašava se u saopštenju.

Izvor: poverenik.rs, Beta

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.