Blog

Instagram uskoro dobija novu opciju: Stiže velika promjena

Vijesti - Jan 20, 2020

Instagram je počeo sa testiranjem potpuno nove opcije koja će obilježiti početak jedne nove ere. Naime, planiraju da korisnicima omoguće pristup i slanje poruka putem web-a.

Facebook sve veću pažnju posvećuje porukama i komunikaciji korisnika preko poruka, a u nedavnom intervjuu Mark Zuckerberg rekao je kako su tri najbrže kategorije internet komunikacije privatne poruke, grupe i priče. Kako bi korisnicima omogućili komunikaciju na svim uređajima, iz Instagrama su objavili kako će omogućiti komunikaciju preko direktnih poruka i na računarima, preko web-stranice.

Trenutno, ako želite da se dopisujete sa prijateljima na Instagramu, to možete samo putem mobilne aplikacije, dok verzija na web-u nema tu mogućnost. Instagram je sa testiranjem direktnih poruka na web-u počeo odavno, a pitanje je dana kada će ova opcija postati dostupna svima.

 

Što se tiče mogućnosti web-verzije, one bi trebale biti iste kao i u mobilnim aplikacijama. Dakle, direktno iz browsera korisnici će moći da odgovaraju na poruke, započinju nove razgovore sa drugim profilima/korisnicima, kao da vode grupne razgovore. Takođe, poruke će moći da se lajkuju, a fotografije postavljaju sa računara, a ako je opcija notifikacija na računarima omogućena za Instagram, korisnici će dobijati obavještenja o pristiglim porukama.

Na stranici The Next Web podsjećaju da Instagram ima opciju direktnih poruka, kao i web-verziju još od 2013. godine, te da je nevjerovatno da im je trebalo toliko vremena da omoguće pristup direktnim porukama i preko weba.

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.