Blog

Kako stvoriti sistem iz koga nijedan zaposleni ne želi da ode?

Blog - Jul 28, 2019

Dejan Marković, diplomirani inženjer elektrotehnike i generalni direktor Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru govorio je na četvrtom Summer get togetheru na temu “Digitalna transformacija i komunikacija”. Dejan je govorio iz ugla lidera kompanije iz koje nijedan zaposleni ne želi da ode.

Inače, kompanija za koju Dejan radi ima svoja predstavništva u Beogradu i Novom Sadu, kada je Srbija u pitanju. Funkcionišu po veoma jednostavnom principu – transparentnost je za njih na prvom mjestu.

On smatra da su otvorenost i transparentnost uslovi za uspjeh, kao i briga o zaposlenima. Njihov razvoj i napredak su veoma bitni i na tome se konstantno radi. HR služba Schneider Electrica u Srbiji, u obije kancelarije zapošljava oko 30 ljudi, što je, priznaćete, pozamašan broj.

 

Kako je istakao, u njihovoj kompaniji milenijalsi posebno vole da rade, jer im se dopadaju uslovi. Njima je, otkrio je Marković, faktor fleksibilnog radnog vremena veoma bitan, a Schneider Electric im to omogućava. Takođe, nadređeni sa svojim zaposlenima imaju veoma otvoren odnos i uvijek iskreno kažu šta je dobro a šta nije, kako ne bi bilo zabune i kako bi svaki sledeći put posao bio što bolje obavljen.

Jedan posebno interesantan detalj, koji je možda i glavni adut za uspjeh ove kompanije jeste činjenica da generalni direktor Schneider Electrica za cio svijet ima paralelan menažment bord, koji čine milenijalci.

Njegov glavni zadatak je da upoređuje, prati razvoj i način na koji ljudi funkcionišu.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.