Blog

Ključ je u prodaji: Zašto ne postoji univerzalni punjač za mobilne telefone?

Vijesti - Jan 29, 2020

Alarmantna je činjenica da stari punjači za mobilne telefone stvaraju 51.000 tona elektronskog đubriva na stovarištima godišnje. Ova informacija je uznemirila čitavu Evropsku komisiju i javnost, te su riješili da probude svijest kod kompanija koje se bave proizvodnjom punjača.

Sa marketinškog aspekta, kompanijama koje se bave proizvodnjom punjača, to ne odgovara. Naime, one zarađuju mnogo novca na osnovu prodaje punjača, što automatski znači da će biti uskraćeni za relativno jednostavan način zarade. Takođe, ugledne kompanije koje proizvode mobilne telefone bi morale da se prilagode ovom univerzalnom punjaču, te da naredne serije proizvode u skladu sa tim patentom, što takođe predstavlja dodatni trošak.

Ovaj slučaj je bio predmet Komsije u Strazburgu, međutim, mnogi su bili protiv ove ideje iz razloga što bi mogli da se zamjere kompanijama poput Apple, Samsung, Huawei…

Sa druge strane, ova informacija je izuzetno značajna za krajnjeg korisnika koji će, ukoliko se napravi univerzalni punjač, imati mogućnost da koriste stare punjače i kupuju novi samo kada je već vreme za zamjenu.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.