Blog

Kreativnost u različitim oblicima: LSPR iz ugla jedne polaznice Vol.7

Blog - Dec 19, 2019

Poslednju nedelju LSPR-a obeležila su nova znanja kojima su na pravi način zaokružena sva prethodna predavanja i vežbe. Kreativno razmišljanje u korpo svetu i retorika i psihološka priprema javnog nastupa, predstavljaju teme koje su, iako suprotne, podjednako izazovne.

Jelena Čađenović, direktorka marketinga kompanije VIP, imala je štošta da nam kaže o samoj kreativnosti, kako bismo kasnije mogli da zaključimo gde je njeno mesto u korporativnom svetu. Naime, važno je da znamo da kreativnost pre svega treba da bude i originalna i funkcionalna, a ne da jedno isključuje drugo.

Kroz brojne primere dobre prakse i kvalitetnu zajedničko razmatranje istih, dobili smo veliki izvor inspiracije koji ćemo sigurno kvalitetno upotrebiti za svoje buduće projekte. Suština je ista: snaga je u aktuelnostima koje treba pomno pratiti i pametno iskoristiti. Uz kvalitetnu analizu, ali i pripremu i plan, kreativnost se može višestruko isplatiti.

Drugo predavanje održala je Nataša Ristić, koja nam je prvo objasnila, a zatim i pokazala kako da se pripremimo za javni nastup. Tehnike disanja koje treba primenjivati posebno su značajne za sigurnost, pa je svako od polaznika LSPR-a imao zadatak da – pravilno diše!

Izazovne brzalice, ali i korisni saveti, pomogli su nam da usavršimo dikciju. Boju svog glasa ne možemo da menjamo, ali možemo neke druge stvari. Tako smo saznali kada je najbolje povisiti ton, napraviti pauzu, a sve to dok održavamo komunikaciju jednostavnom. Naravno, ponavljanje i vežbanje su izuzetno važni i njih ne smemo zaboraviti.

Dva sjajna predavača uspela su da uspešno završe 27. po redu LSPR i isprate polaznike u dobrom raspoloženju!

 

Autor

Kristina Maksimović

Account Assistant (Represent Communications, Srbija)

„Kad stagniraš – nazaduješ”. Diplomirani novinar, Djevica/Jarac, najmlađe čeljade Represent-a

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.