Blog

Najnovije ažuriranje Google-a je startovalo: Evo šta sve donosi

Vijesti - Jan 21, 2020

Kako navode sa seargengineland-a najnovije ažuriranje Google-a moglo bi u velikoj mjeri da utiče na vaše poslovanje i/ili rad sa klijentima.

Prije nekoliko dana, Google je potvrdio nekoliko promjena koje dolaze sa poslednjim update-om od januara 2020.godine, a to je zvanično saopšteno na Twitter nalogu @searchliaison :

U ovom saopštenju potvrdili su da su lansirali najnovije izmjene, s tim da će tek za oko dvije nedelje, što je kraj januara, svi korisnici na planeti moći da vide te promjene. Poslednje ažuriranje najviše se odnosi na analitiku i alate za praćenje „klikova“, ali, kao što smo ranije pisali, odnosiće se i na pretragu, kao i Google Assistant-a.

Zanimljivo je da je SEO zajednica dosta „podigla glas“ kada je u pitanju najnovije ažuriranje, iako običnim korisnicima pretraživača nije jasno zašto bi nekome mogla da smeta promjena na bolje, ako je već najavljeno da će pretraga i analiza biti nadograđene.

Šta se to zaista promijenilo?

Obični korisnici će najprije primijetiti značajnije promjene rangiranja rezultata pretrage, zatim lociranje i prikazivanje vaše lokacije, ali i brojne druge „sitnice“ koje će biti vidljive golim okom. Ukoliko vas zanima kako da poboljšate svoj lokator i olakšate sebi pretrage prema lokaciji, kliknite OVDJE.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.