Blog

Napravi takav Content da zadržiš pažnju zlatne ribice! LSPR iz ugla polaznice vol.6

Blog - Dec 11, 2019

Iako se već bliže kraju, predavanja sa LSPR-a ne gube na kvalitetu! Subota je već tradicionalno rezervisana za nova znanja i veštine iz sfere komunikacija, pa je tako bilo i ovoga puta.

Na prvom predavanju smo otkrili tajne content marketinga, koje nam je preneo regionalni „začetnik” ove oblasti dr Borislav Miljanović, CEO Represent System-a. Usled revolucionarnih promena koje su zadesile medijsku scenu, zaključili smo da nema više smisla govoriti samo o brendu, već da treba da počnemo sa kreiranjem sadržaja koji je ljudima zaista koristan i interesantan.

Prednosti i vrednosti content marketinga su brojne, a polaze od ideje da sadržaj treba da bude kreiran i plasiran u skladu sa ciljevima i potrebama naše publike. Takođe, važno je precizno odrediti kanale i tehnike kojima se služimo, jer u suprotnom uspeh može da izostane. Svakako, medij više ne smemo da odvajamo od kvalitetnog sadržaja koji treba da nam zadrži pažnju, što je zadatak koji postaje sve teže uspešno realizovati.

Zlatko Ganić, Digital Media Specialist agencije Fabrika iz BiH, objasnio nam je i zašto je to tako: naime, danas zlatna ribica ima duži fokus od čoveka! Ona ima pažnju celih osam sekundi, a čovek – sedam. Zlatkovo predstavljanje digitalnog sveta nam je i to razjasnilo: svi smo danas zavisni od mobilnih telefona koji nam služe i kao sredstvo plaćanja računa, i kao sredstvo zabave, odnosno, imamo sve u jednom i svoje potrebe rešavamo iste sekunde. Ovo je poslovna prilika koja se, ipak, ne propušta tako lako.

Zato smo dobili uvid u najraznovrsnije alate kojima možemo prikupiti informacije i upotrebiti ih za kreiranje najuspešnijih projekata i kampanja na svim online kanalima. Uz detaljan uvid u digitalno stanje Srbije i različite dijagnoze, dobili smo i preporuke stručnjaka kako najbolje kreirati sadržaj za ovu oblast.

Content je zvanično kralj komunikacija, bez obzira na to da li je reč o tradicionalnim ili digitalnim medijima. Primeri i saveti ovonedeljnih LSPR predavača uspeli su to da nam prikažu i da nas motivišu da nadalje pravimo „zlata vredan” content!

Autor

Kristina Maksimović

Account Assistant (Represent Communications, Srbija)

„Kad stagniraš – nazaduješ”. Diplomirani novinar, Djevica/Jarac, najmlađe čeljade Represent-a

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.