Blog

Nova pravila Facebooka i Instagrama: Ovi sadržaji će biti nedostupni maloljetnicima

Vijesti - Aug 06, 2019

Pošto su unijete izvjesne promjene o bezbjednosti podataka, Instagram i Facebook sada uvode i ograničenja kada su reklame u pitanju.

Prema najnovijim informacijama, korisnici mlađi od 18 godina neće moći da vide sadržaje koji imaju bilo kakvu korelaciju sa alkoholom i duvanom.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da ova ograničenja važe i za sve grupe i stranice na ove dvije društvene mreže čiji je bar jedan član maljoletan. Ako posmatramo tako, to znači da je teško izvodljivo da postoji grupa, stranica ili profil u kojima baš nijedan član nema manje od 18 godina, zar ne?

Čini se da su dvije najpopularnije društvene mreže na svijetu na novom testu. Kako piše CNN, predmet zabrane može da bude čak i običan post na kome je prikazana najobičnija čaša pića, a o konzumaciji da ne govorimo.

Influenseri su se već uplašili – veliki broj njih imaju saradnju sa kompanijama koje proizvode ili distribuiraju elektronske i/ili obične cigarete, duvan, neku vrstu alkohola i slično. Istog dana kada ova pravila počnu da se primjenjuju, njihov rad na pomenutim kampanjama će postati besmislen.

Izvor: edition.cnn.com

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.