Blog

Ovi noviteti Instagrama su oduševili svijet

Vijesti - Aug 19, 2019

Kako Instagram nastavlja svoju dominaciju na tržištu, nezvanično je upravo ova društvena platforma najvažnija za sve  brendove i marketinške kampanje. I Instagram se dosta mijenjao kroz svoj razvoj, a poslednjih nekoliko noviteta postavili su nove standarde u svijetu društvenih platformi i oduševili čak i najveće skeptike:

  1. IGTV – Opcija Instagram TV-a bila je popriličan šok kada je pojavila, ali su se brzo svi navikli na nju i veoma rado je koriste. Rezultati analize korisnika govore da se poslednjih mjeseci utrostručio broj korisnika koji sami traže video snimke na njoj.
  2. Instagram Direct – ova opcija ozbiljno je ugrozila ostale aplikacije za “kucanje”, pa su mnogi prešli na ovo dopisivanje umjesto messengera, whatsapp-a i Vibera…
  3. Stikeri – Uvođenjem filtera sa različitim motivima i stikerima, Instagram je smijenio Snapchat sa trona, koji je do tog momenta bio neprikosnoven u ovoj oblasti

Ne znamo šta je sljedeće na planu, ali sudeći prema dosadašnjim iskustvima, sljedeći veliki korak Instagrama će vjerovtno zasijeniti sve što smo do sada znali o društvenim platformama. Nadamo se da se neće zaustaviti na nedavno najavljenom skrivanju broja lajkova. Opširnije o toj temi pročitajte OVDJE.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.