Blog

Ovo su najpopularnije aplikacije u protekloj deceniji

Vijesti - Dec 20, 2019

Kompanija App Annie objavila je listu aplikacija koje su korisnici najviše preuzimali tokom ove decenije koja je uskoro na isteku. Iako je često na udaru zbog narušavanja privatnosti i korišćenja podataka, Facebook ipak dominira na toj listi jer su na prva četiri mjesta upravo aplikacije u vlasništvu Marka Zakerberga.

Društvena mreža Facebook je na prvom mjestu, a za njom slijede Facebook MessengerWhatsApp i Instagram. Zakerberg bi gotovo u potpunosti vladao listom da je uspio da kupi Snapchat koji je na petom mjestu.

Evo i cijele liste:

  1. Facebook
  2. Facebook Messenger
  3. WhatsApp
  4. Instagram
  5. Snapchat
  6. Skype
  7. TikTok
  8. UC Browser
  9. YouTube
  10. Twitter

Facebook je još odavno postao dio naše svakodnevice da ni svi skandali koji ga prate ne utiču na broj korisnika. TikTok je potvrdio da njegova popularnost raste zauzevši sedmo mjesto. Iako Twitter u poslednje vrijeme važi kao aplikacija koja gubi na popularnosti, ipak je uspio da uđe u top deset. UC Browser je možda jedina aplikacija na ovoj listi koja je manje poznata, a u pitanju je web pretraživač popularan na azijskom tržištu.

Izvor: Mashable

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.