Blog

Stiven King napustio Facebook zbog lažnih vijesti i narušavanja privatnosti

Vijesti - Feb 04, 2020

Pisac Stiven King (72) izbrisao je svoj Facebook nalog zbog, kako je objasnio, lažnih vijesti i narušavanja privatnosti. Ovu vijest cijenjeni književnik objavio je na svom Twitter nalogu i za kratko vrijeme izazvao veliki broj reakcija i komentara:

Napuštam Facebook. Nije mi prijatno zbog poplave lažnih vijesti koje su dozvoljene u političkom oglašavanju, a nisam uvjeren ni u njegovu sposobnost da zaštiti privatnost svojih korisnika. Pratite me na Twitteru, ako želite – napisao je King na Twitteru.

Kako prenosi CNN nakon te objave, njegov profil na Facebook-u je izbrisan. King je do sada napisao 50 knjiga uglavnom naučno fantastičnog i horor žanra i mnoge od njih su ekranizovane bilo na filmskom platnu ili televiziji.

Facebook se još uvijek nije oglasio povodom ovog slučaja. Inače, Facebook je i ranije izazivao skandale poput optužbi da kradu podatke, čak su više puta i kažnjeni za razne malverzacije. Takođe, Facebook nije odustao od političkog oglašavanja, dok je Twitter ukinuo ovu opciju, pa je to još jedan razlog što veliki broj korisnika koje ne zanimaju pomenuti sadržaji odlaze na drugu mrežu i uživaju u sadržajima koje sami odaberu da prate.

Izvor: Tanjug

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.