Blog

Stiže potpuno nov Facebook, uskoro će svi morati da ga koriste

Vijesti - Feb 07, 2020

Ako ste jutros ušli na Facebook, ali sa računara ili web platforme, ne aplikacije, možda ste imali privilegiju da budete odabrani kao korisnik koji ima mogućnost da isproba novu, Beta verziju ove društvene platforme. Iako je početkom januara bilo najavljeno da stiže novi izgled Facebooka, tek sada je on zaista i vidljiv, tj. moguće ga je isprobati.

Tako je ovog jutra određenom broju korisnika stiglo obavještenje da mogu da isprobaju novi izgled.

 Klikom na “yes”, zlazite na budući izgled news feeda.

Redizajn Facebook društvene mreže za internet najavljen je još na Facebook F8 konferenciji u prvoj polovini 2019. godine. Opisali smo vam već da je izgled potpuno drugačiji, da je nalik Google Material Design filozofiji, da ima puno više bjelina i da je napravljen i novi raspored na stranicama.

 

Facebook je sa ovom promjenom konačno uveo i Dark Mode, ali se on ne aktivira sam po sebi, kad Facebook primijeti da je na uređaju sa kojeg se koristi aktivna ta opcija, nego mora da se uključi posebno. Potrebno je otići nešto dublje u Podešavanja i tamo uključiti Dark Mode, ali on postoji u novom redizajnu.

U svakom trenutku imate opciju da se vratite na stari izgled, ali ona će svakako u nekom momentu nestati, kada odluče da je dovoljno testiranja i da je vrijeme da zaboravimo na stari izgled.

Kada poželite da se vratite na još uvijek dostupan, “stari izgled”, izaći će vam obavještenje sa molbom da ocijenite novi dizajn, kao i da se izjasnite zbog čega se vraćate na stari izgled. I nakon povratka, uvijek možete ponovo da vidite novi – odabirom te opcije u padajućem meniju.

Kako vam se dopada novi Facebook?

 

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.