Blog

Svijet digitala u 2021. godini: Mobilni uređaji osvajaju planetu

Vijesti - Feb 14, 2021

Agencija We are Social i Hootsuite predstavili su najnoviji izvještaj svih ključnih statistika, podataka i indikatora ponašanja korisnika društvenih platformi, digitalnih i mobilnih kanala komunikacija širom svijeta.

Pored statistika za regione, predstavljena je i dublja analiza za 24 najveće svjetske ekonomije: Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Kina, Francuska, Njemačka, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Meksiko, Nigerija, Poljska, Rusija, Saudijska Arabija, Singapur, Južna Afrika, Južna Koreja, Turska, Tajland, Ujedinjeni Arapski Emirati Velika Britanija i SAD.

Podaci iz istraživanja pokazuju da danas ima preko 4,66 milijarde internet korisnika širom svijeta, što predstavlja 59,5% ukupne populacije. U odnosu na 2020. godinu broj korisnika interneta povećao se za 7,3%.

Kao što se moglo očekivati, sve više korisnika društvenih mreža na iste dolazi preko mobilnih uređaja, a u odnosu na 2020. taj broj se uvećao za 1,8%.

Deataljan izvještaj pogledajte u prezentaciji ispod:

Digital 2021 Global Overview Report (January 2021) v01 from DataReportal

 

Izvor: Marketing mreža

 

 

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.