Blog

TikTok ipak nije na prodaju, u Indiju stiže aplikacija koja će promijeniti svijet

Vijesti - Sep 16, 2020

Kompanija YouTube objavila je da će testirati beta verziju najveće konkurencije TikTok-u do sada, i to u Indiji, pošto je nedavno ova aplikacija zabranjena u zemlji u kojoj je, posle Kine imala ubjedljivo najveći broj korisnika.

Riječ je o novoj formi video-snimaka na Youtube-u, pod nazivom Youtube ShortsSnimci koji budu urađeni u ovom formatu trajaće do 15 sekundi i imaće funkcije i načine modifikovanja snimaka kao kineska aplikacija TikTok.

Indija je zabranila TikTok kao i 58 drugih aplikacija kineskih kompanija u junu kada su se tenzije između dvije zemlje podigle.

U tom trenutku, Indija je bila najveći strani korisnik TikTok-a, sa preko 120 miliona korisnika, navodi BBC.

Takođe, kineska kompanija ByteDance, vlasnik popularne aplikacije TikTok, obavijestila je Microsoft da mu neće prodati svoje američko poslovanje, prenio je Rojters, dodajući da je umjesto prodaje dogovoreno partnerstvo sa korporacijom Oracle.

Američki predsjednik Donald Tramp dao je u avgustu rok kompaniji ByteDance da proda ili obustavi američki dio poslovanja svoje aplikacije TikTok ili će, u suprotnom, ta kineska aplikacija biti zabranjena u SAD.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.