Blog

10 trendova u content marketingu: Ove stvari su ključne za uspjeh

Vijesti - Jan 31, 2020

Većina kompanija smatra da su preduslov za uspješno poslovanje, dobru reklamu i veliki broj klijenata izrada sajta i kreiranje kratkih tekstova. Međutim, u praksi to nije istina i iz tog razloga na scenu stupa Content marketing. Cilj sadržajnog marketinga (content marketing) jeste da reklamira vaš veb sajt kroz besplatno dijeljenje i objavljivanje edukativnih tekstova koji su prepuni korisnih informacija.

Te informacije mogu da utiču na način na koji posjetioci sajta doživljavaju vaše proizvode ili usluge. One čitaoca pokreću na akciju, tj. kupovinu. Bilo da ste velika ili mala kompanija, morate imati content marketing, pa vam zato predstavljamo 10 najbitnijih trendova u domenu reklamiranja ovakve vrste:

  1. Mikro-sadržaj

Fokusirajte se na male stvari koje će umjesto vas govoriti “hvala” i “dođite nam opet”. U većini slučajeva je to mala stvar koju možete izmijeniti na novim slikama, novi okvir za fotografiju ili brendiran pečat.

  1. Različit sadržaj

Veoma je bitno prilagoditi sadržaj publici koja je izuzetno različita i za koju ne postoji određen model. Zato je važno da sadržaj koji pravite bude originalan i prilagođen odabranoj ciljnoj grupi, a ne baš svima.

  1. Bezvremeni content

Promjene se dešavaju stalno, neke je moguće predvidjeti, neke ne. Zato je bitno da svi savjeti budu tako koncipirani da mogu da se primijene u bilo koje doba dana i noći, u dobra krize i prosperiteta.

  1. Specifičan ugao gledanja

Kada predstavljate sadržaj bitno da je da date vaš osvrt i da to bude koncipirano tako da ga “niko drugi nema”.

  1. Kratki video-snimci

Video-snimci su se nametnuli i pravi su “must have” pogotovo oni u trajanju od 15 sekundi koji drže pažnju i umiju da naprave pravu pometnju u očima posmatrača.

  1. Uključenje uživo

Populani “live” snimci predstavljaju način da se povežete sa klijentom tako da se oni osjećaju posebno jer su u značajnom trenutku sa svojim omiljenim brendom.

7. GIF-ovi i AR filteri

Ovo je pravi BOOM u digitalnom marketingu. Ako ste mogli da primijetite, GIF-ove i filtere vole djeca, stariji, pa čak i penzioneri. Stalno adaptiranje novim trendovima nam daje širok spektar primjene.

  1. Glasovni content

Zamislite da tražite od Googla bilo šta vezano za digitalni marketing, a on vam ponudi usluge baš vaše kompanije?

  1. Korisnički generisan sadržaj

Korisnički generisani sadržaj donosi besplatne sadržaje, štedi novac i stvara za ostale korisnike dodatne vrijednosti.

     10. Influenseri

Uticajna grupa ljudi po imenu influenseri svima je već uveliko poznata, a jedan od savjeta forbes.com jeste udruženje sa njima.

Izvor: forbes.com

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.