Blog

3 trenda digitalnog marketinga koji će dati rezultate

Vijesti - Jun 25, 2019

Digitalni marketing je jedan od najvažnijih alata za one koji žele da plasiraju svoj proizvod i/ili prodaju usluge. Njegova relativno niska cijena u poređenju sa tradicionalnim oblicima oglašavanja i medija čini je dobrom opcijom za kompanije sa ograničenim marketinškim budžetima.

Budući da ljudi danas sve češće mehanički prate, skoro ni ne gledaju reklame na televiziji, sve ređe gledaju TV, a na prste jedne ruke možemo da izbrojimo ljude iz našeg bliskog okruženja za koje znamo da su pretplaćeni na neke novine ili magazine, neki marketinški stručnjaci tvrde da bi čak i kompanije sa ogromnim marketinškim budžetom trebalo da usmjere velike djelove svojih budžeta ka digitalnom marketingu.

Ova tri trenda digitalnog marketinga trebalo bi pratiti u 2019. godini:

Digitalni marketing će i dalje biti jedan od najboljih načina na koji se kompanije mogu plasirati na internetu. Uz dobro osmišljen plan koji uključuje malo različitih digitalnih marketinških strategija, većina kompanija može pronaći uspjeh u digitalnom marketingu.

  1. Potrošači ne veruju Facebook-u

Facebook ostaje značajan alat koji kompanije mogu iskoristiti da dođu do baze klijenata po veoma maloj cijeni. Ako već upravljate Facebook stranicom svoje kompanije, možda ste primijetili promjene u broju pratilaca, kako na dnevnom nivou, tako i dugoročno. Mnogi korisnici su počeli da deaktiviraju svoje Facebook naloge, što smanjuje ukupan broj korisnika. Kada i ako ponovo aktiviraju svoje naloge, ovi korisnici će se ponovo pojaviti na vašoj stranici, kao da nikada nisu ni odlazili sa nje. Ne dozvolite da vas ovaj trend odvrati od korišćenja Facebook-a kao dijela digitalne strategije. Stvari se neprestano mijenjaju.

2. Mail Chimp je promijenio svoju politiku e-pošte

Istorijski, e-mail marketing platforme, kao što je Mail Chimp, omogućile su kompanijama da pošalju e-poruke pojedincima koji su se uključili u njihove liste. Promjene Mail Chimp-a za 2019. sada omogućavaju kompanijama da šalju e-poštu drugim tipovima korisnika, uključujući i one koji se nisu posebno uključili u listu pretplate e-pošte vaše kompanije. Ovo uključuje i bivše kupce. To znači da bi kompanije trebalo da iskoriste ovu promjenu da bi kreirale druge vrste marketinških kampanja za e-poštu, kako bi došle do tih pojedinaca. Ovo je jedna vrsta digitalne marketinške kampanje koja može imati veliki uticaj na prodaju i angažovanje.

3. Pad količine “stručnjaka”

Kompanije se sve češće oslanjaju na podatke o performansama i podijeljeno testiranje kako bi vidjeli koji je najbolji način za plasiranje sopstvenog biznisa na mrežama. a to odrede sami. “Stručnjaci” za ovu oblast okrenuli su se nekim drugim trendovima, pa poslodavci sami nalaze načine da odrade njihov deo posla. Što i nije loše, kada uđete u “štos”, najbolje ćete sami odraditi posao jer znate kome želite da se obratite i ko su vaši potencijalni konzumenti.

Kao što se vidi iz ovogodišnjih predviđanja,  važno je da ne uložite sve vrijeme i resurse vaše kompanije u jednu vrstu digitalnog marketinga. Umjesto toga, dobro zaokružene strategije će nastaviti da rade najbolje.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.