Blog

3 velike promjene u poslovanju koje nam je donijela korona

Vijesti - May 08, 2020

U nedeljama i mjesecima koji dolaze, za svaki biznis, a naročito u svijetu digitala, neophodno je da prilagodimo svoju strategiju, organizaciju i komunikaciju.

Sigurno ste se za svo ovo vrijeme bar jednom zapitali kako će se stvari promijeniti zbog COVID-19.

1. Strategija se zauvijek mijenja

Postoje jasne promjene ponude i potražnje na mreži. Tržište proizvoda takođe je modifikovano za skoro svaku kategoriju, zbog brojnih prevara sa COVID-19. Zbog toga će agencije morati da gledaju sebe i svoje klijente kroz nov “objektiv”: Kako se promijenila njihova korisnička baza? Kako su se promijenili budžeti? Da li su oni i dalje dobra mušterija? Da li treba da ciljaju drugačiji profil kupaca? Da li još uvijek imaju prave usluge za pomoć tim kupcima? Agencije moraju da paze na odgovarajuće tržište svojih proizvoda i na svoje kupce. Ovo će biti glavna “vježba” do kraja 2020. godine.

Kako pobijediti?

Morate detaljnije da analizirate svoje korisnike/kupce i precizirate strategiju kako doprijeti do njih. Prihod od oglašavanja opada Youtube bilježi 15% rasta, sve češće se pretražuju pojmovi sa ključnom riječi “isporuka”. Svi će morati da se adaptiraju novim uslovima potražnje. Digitalne agencije treba da ažuriraju strategiju klijenta. Kreirati web stranicu koja se direktno odnosi na COVID-19 i kako oni pomažu kupcima. Ovo bi trebalo biti vidljivo na sajtovima. Takođe, istaći ažuriranje o svim promjenama u poslovanju. Pokrenite kampanju u kojoj se jasno navodi kako pomažete svojim klijentima/mušterijama/kupcima.

2. Organizacija

Svi smo radili na daljinu, pa možete očekivati da će se zaposleni i zaposleni naviknuti na to. Svi teže ka tome da imaju lijepu kancelariju, atraktvnu, na dobroj lokaciji… To umije da bude i veliki trošak. Trebalo bi preispitati da li je toliki trošak neophodan; možda neki timovi mogu trajno da rade od kuće, pa da se smanji rentiranje prostora? Prilikom selekcije potrebno je detaljno istražiti svaki segment poslovanja i način funkcionisanja timova.

3. Komunikacija

Klijenti uglavnom vole lične sastanke u njihovoj kancelariji ili našoj kancelariji. Takođe uživaju u ručku, kafi ili veselom vremenu. Sada se sve odvija putem video poziva.

Kako pobijediti?

Za video poziv se spremite kao da imate sastanak uživo, odaberite dobro osvjetljenje i pristojnu pozadinu – najbolje jednobojnu. Odjevna kombinacija trebalo bi da bude jednobojna, trebalo bi izbjegavati štrafte i pruge.

Izvor: searchengineland.com

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.