Blog

5 besplatnih i odličnih servisa za izradu newslettera

Blog - Sep 30, 2020

O značaju newslettera suvišno je pričati – e mail marketing izuzetno je važan kanal komunikacije, kojim god poslom da se bavite. E mail marketing neizostavan je segment komunikacione strategije svakog uspešnog biznisa, kompanije ili organizacije.

Newsletter je najbolji način da svoju bazu korisnika redovno obaveštavate o aktuelnostima u vezi sa vašim poslom i biznisom, ponudama itd.

Mreža kontakata se razvija sporo, ali kada sakupite određen broj adresa i napravite mejling listu, benefite ćete videti na sve strane. Zato je na prvom mestu neophodno napraviti dobru i jaku mrežu kontakata.

LinkedIn je jedan od načina – na ovoj mreži možete napraviti filter prema obrazovanju, zaposlenju, interesovanjima i na taj način prikupiti mejl adrese ljudi koje zanima ono što vi ili vaša organizacija imate da kažete.

Dalje, mejl adrese koje imate u bazi kompanije – bivše i sadašnje saradnike, klijente, ljude sa kojima ste komunicirali po pitanju posla… proverite sa njima da li je u redu da im povremeno šaljete obaveštenja koja želite da plasirate eksterno, a tiču se vašeg biznisa i poslovanja.

Softvera za izradu newslettera je mnogo. Svaki ima neke prednosti i nedostatke, ali ovih 5 su naša preporuka:

1. MailChimp

2. BenchMarkemail

3. SendinBlue

4. MailerLite

5. ReachMail

Oni su besplatni do određenog broja adresa ili određeni broj dana, a po isprobavanju možete odlučiti da li ćete plaćati neki od njih ukoliko vam odgovara. Veoma su jednostavni za korišćenje i imaju analitiku kampanja, pa možete pratiti kako je koja prošla.

Takođe, postoji mogućnost navijanja kampanja i računanja najboljeg vremena za vašu, u skladu sa aktivnošću vaših kontakata i procentu otvaranja mejlova i reagovanjima na iste.

Autor

Jelena Dzodan

Corporate Image Officer (Represent System)

Master žurnalista koji i dalje veruje u pisanu reč, zaljubljena u skijanje, svet Harija Potera i flamingose

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.