Blog

Baka Prase više nije na tronu YouTube scene Balkana

Vijesti - Jan 15, 2021

Baka Prase više nije najpopularniji YouTuber na Balkanu, sa trona ga je zbacio izvjesni Omer Nadarević Omčo. Ovaj mladić je na toj platformi dostigao broj od čak dva miliona pratilaca.

Ko je Omčo?

Omer Nadarević rođen je 1985. godine u Bihaću. Komedijom je počeo da se bavi prije 20 godina, ali je prava zvijezda postao tek kada je otvorio YouTube kanal 2009. godine. Svoj kanal opisuje kao “humor na krajiški način”. Omčo je pokrenuo i Fat TV, kanal za strano tržište na kojem ga prati 3.77 miliona ljudi. Ako pokušate da pretražite nešto više o njemu, naći ćete uglavnom šaljive intervjue.

Omča danas ukupno prati 5.77 miliona ljudi na YouTube-u.

Omčo je, prema dostupnim podacima za mjesec dana imao nevjerovatnih 386 miliona pregleda, a za dvije godine, koliko postoji, FatTV je skupio više od dvije milijarde pregleda. Prema trenutno dostupnim i poznatim podacima i stanju tržišta na Youtube-u za ex-yu zemlje, on bi za mjesec dana mogao da zaradi više od deset hiljada dolara.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.