Blog

Coca Cola se oglasila posle pauze i imaju mnogo jaku poruku

Vijesti - Aug 10, 2020

„Ko kaže da moramo da se vratimo na staro? Šta ako smo najveća promjena ti i ja? Šta ako odlučimo da budemo otvoreni, kao nikada prije?”, stihovi su pjesme poznatog britanskog umjetnika Pjesnika Džordža, koji se udružio sa Coca-Colom u prvoj, dugo očekivanoj kampanji poznatog svjetskog brenda od početka pandemije korona virusa.

Inspirativna pjesma, centralna je tema kampanje ,,Otvoreni kao nikada prije’’ i treba da podstakne ljude da se otvore za nove mogućnosti, da pokrenu promjene koje zavise od njih samih i da cijene sve sitnice koje čine život. Od početka globalne pandemije Pjesnik Džordž je bio izuzetno aktivan u širenju podrške kroz svoje stihove. On poručuje da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo, da možemo da uživamo više u onome što nas okružuje, da njegujemo odnose sa ljudima koji su nam bliski i poziva na solidarnost i empatiju među ljudima jer se sve prepreke prevazilaze lakše kada smo udruženi.

Ovo je prva kampanja posle pauze u marketinškim aktivnostima za  Coca-Cola sistem, budući da je već na početku ove globalne pandemije odlučeno da se svi resursi preusmjere u pružanje humanitarne pomoći širom svijeta. Zajedno sa partnerskim punionicama i Coca-Cola Fondacijom, globalno je donirano preko 120 miliona dolara organizacijama u znak podrške i za borbu protiv korona virusa. I u Srbiji su svi resursi bili  preusmjereni na glavne prioritete, a humanitarne aktivnosti realizovane su u tri faze: tokom prve, pomoć je išla za zdravstvene centre i medicinske radnike koji su bili na prvoj liniji borbe sa korona virusom, u drugoj fazi u partnerstvu sa Crvenim krstom obezbijeđena je donacija u vrijednosti 200.000 dolara za najugroženije, dok se u trećoj- fazi oporavka, pažnja usmjerava ka oporavku privrede i preduzetnika.

– Nakon prve dvije faze pomoći, naš fokus je sada na podršci koju ćemo u narednom periodu pružiti partnerima iz Horeca sektora koji su u ovoj situaciji pretrpjeli značajne ekonomske gubitke. Predstojeća kampanja nije samo motivišuća – ona ima jedan jasan i konkretan cilj: da podrži male biznise, lokalne hotele, kafiće i restorane, od kojih su mnogi tek sada otvorili svoja vrata posle veoma izazovnog perioda. Ugostiteljski sektor u Srbiji zapošljava preko 65 000 ljudi, koji se trenutno bore za opstanak i mi želimo da im u tome pomognemo – rekao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

U okviru kampanje ,,Otvoreni kao nikada prije’’ Coca-Cola će odabranim ugostiteljima staviti na raspolaganje dio svog digitalnog oglasnog prostora, a neki od najautentičnijih će imati priliku i da ispričaju svoje priče na digitalnim kanalima. Kroz različite aktivacije Coca-Cola će u narednom periodu podržati preko 600 ugostiteljskih objekata širom Srbije.

– Za nas ,,Otvoreni kao nikada prije’’ nije samo kampanja, već proširenje naše svrhe i potpuno novo razmišljanje u izmijenjenom svijetu. Pored posvećenosti i želje da ponudimo najbolje osvežavajuće napitke koji odgovaraju na sve potrebe potrošača, želimo da inspirišemo ljude da krenu napred, i učinimo svet drugačijim i boljim, ujedno pomažući i jedan od najznačajnijih sektora u privredi na svijetu – izjavila je Andrea Dragan, direktorka marketinga za gazirane napitke kompanije Coca-Cola.

 

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.