Blog

Google je najavio ažuriranje osnovnog algoritma za pretragu – šta to zaista nama znači?

Blog - Jun 21, 2019

Svjetski mediji bruje o tome kako je Google najavio ažuriranje osnovnog algoritma za pretragu, te da će se ta promjena dogoditi u junu 2019. godine. Da bi stvar bila začinjenija, 2. juna tokom dana najavljene su velike promjene, čime se smatra da su krajnji korisnici obaviješteni o izmjenama.

Evo ga tvit koji su postavili kao osnovno obavještenje, a koji je izazvao buru u svijetu digitala:

Tomorrow, we are releasing a broad core algorithm update, as we do several times per year. It is called the June 2019 Core Update. Our guidance about such updates remains as we’ve covered before. Please see this tweet for more about that:https://t.co/tmfQkhdjPL

— Google SearchLiaison (@searchliaison) June 2, 2019

Oni su takođe najavili da će tokom dana, 3. juna objaviti široku bazu ažuriranja algoritna za pretragu, koja će se događati do kraja juna 2019. godine.

Kako su objasnili u kompaniji, ažuriranje neće biti vidljivo “golim okom” tj, neće se odraziti na vizuelni identitet, ali da bi trebalo obratziti pažnju na način na koji će rezultati pretrage biti pogođeni.

Well, other than the Page Speed Update and the Mobile Interstitial Penalty Update you don’t see Google “pre-announcing” stuff often. Must be big. https://t.co/QwuyWB2P4o

— Casey Markee (@MediaWyse) June 2, 2019

Inače, da ne bude zabune, Google se ažurira svakih nekoliko meseci – tako su poslednje ispravke unete u martu ove godine, a o njima niko nije preterano “brujao” niti polemisao.

Danni Sullivan, stručnjak, kaže da nema ništa posebno “veliko” u vezi ove nadogradnje u poređenju sa prethodnim ažuriranjima. Takođe, poslednja izjava čelnih ljudi Google-a potvrđuje njegove riječi:

– Svakog dana Google objavljuje jednu ili više izmjena koje su osmišljene tako da poboljšaju naše rezultate. Neke su fokusirane na specifična poboljšanja. Neke su velike promjene. Prošle nedelje smo izdali široko ažuriranje algoritma. To radimo rutinski nekoliko puta godišnje – rečeno je.

Kao i kod bilo kog ažuriranja, pojedini domeni mogu da osjete pad posjete i slabiji odziv posjetioca, ali to nije ništa novo niti neuobičajeno.

Kako može da se zaključi na osnovu svega iznesenog, ove izmjene ne bi trebalo pretjerano da utiču na obične korisnike, stoga nema potrebe stvari praviti bombastičnijim nego što zaista jesu.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.