Blog

“Google, skuvaj mi kafu”: Ovo će biti moguće do kraja 2020. godine

Vijesti - Jan 09, 2020

Google Assistant sada koristi 500 miliona aktivnih korisnika mjesečno. U planu je da do kraja 2020. Google-om upravljamo putem glasa – ukoliko kažemo “Zdravo, Google, pročitaj mi/prevedi mi” – on će to i učiniti za nas. Trenutno je u fazi testiranja Google čitač i prevodilac na 42 svjetska jezika, piše u tekstu koji je ekskluzivno objavio sajt VentureBeat.

Kako je saopšteno na  početku Sajma potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, koji se ove godine održava od 7. do 10. januara, Google želi da u još više proizvođača televizora ugradi mikrofone za prepoznavanje glasa na daljinu, kako bi u budućnosti ovu uređaji mogli da odgovore na glasovne komande za puštanje muzike, provjeru vremena ili daju odgovore na postavljena pitanja.

Na pomenutom sajmu saopšteno je i da ćete krajem ove godine moći da od svog TV prijemnika zatražite da uključi / isključi ili pokrene / zaustavi pametni uređaj u vrijeme prema vašem izboru. Na primjer, moći ćete da kažete: „Hej Google, pokreni aparat za kafu u 18:00.“ I to je samo jedan u moru primjera koji će biti moguć u veoma bliskoj budućnosti.

Čak iako kažete: „Google, dijeli moje kontakte“ – Google assistant će povući sve kontakte sa vašeg pametnog telefona na željeni ekran, koje ćete potom moći da koristite, tj. pozivate ljude preko smart TV-a.

Google Assistant je sada dostupan u više od 90 zemalja svijeta i na više od 30 jezika.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.