Blog

Google+ više ne postoji, a evo šta će se desiti sa nalozima za 30 dana

Vijesti - Jun 10, 2020

Poslovni korisnici automatski će sa Google+ biti prebačeni na Google Currents i to 6. jula.

Google-ova društvena mreža Google+ koja je trebala na jednom mjestu da objedini opcije koje imaju LinkedIn, Facebook i Twitter nikada zapravo nije zaživjela. Korisnici baš i nisu bili raspoloženi za još jednu društvenu mrežu s kojom nisu znali šta da rade. Zato i nije iznenadila odluka iz Google-a da Google+ ode u istoriju.

Ali to ne znači da Google odustaje od svoje društvene mreže. Zvanična podrška za Google+ se završava 7. jula, a poslovni korisnici tada će dobiti novu zamjenu koja se zove Google Currents koja će biti dostupna kroz G Suite.

Korisnici će, htjeli to ili ne, biti prebačeni na Currents i biće upoznati s novim mogućnostima i izgledom, a pretpostavlja se da će nakon toga Google+ i konačno otići u zaborav.

O samom Currents-u nema puno informacija osim da će biti usredsređen na internu komunikaciju među zaposlenima, uz nekoliko novih funkcija koje Google+ nema. Oni koji su imali prilike da ga vide, upoređuju ga sa Slack-om ili Microsoft Teams-om, ali na Google-ov način.

Za sad nije poznato hoće li Currents biti dostupan samo poslovnim korisnicima ili će dobiti i verziju za privatne korisnike.

Izvor: zimo.hr

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.