Blog

I Walmart želi da kupi TikTok

Vijesti - Sep 08, 2020

Maloprodajni gigant Walmart je postao partner Microsoft-a u pokušaju da kupi popularnu platformu za snimanje i dijeljenje video sadržaja TikTok.

Naime, popularna platforma za snimanje i dijeljenje video-sadržaja pokušava da pronađe kupca u SAD zbog zategnutih političkih odnosa.

Maloprodajni gigant saopštio je za CNN učestvuje sa Microsoft-om u pregovorima o mogućem preuzimanju.

Walmart navodi da njegovo interesovanje za TikTok potiče od načina na koji je ta aplikacija “integrisala elektronsku trgovinu i mogućnosti oglašavanja na drugim tržištima”, pa smatra da bi mu pospješila pristup potrošačima.

“Vjerujemo da bi potencijalna povezanost sa TikTok-om u SAD, u partnerstvu sa Microsoft-om, mogla da nam donese ključnu funkcionalnost i obezbijedi Walmartu značajan način da višekanalno pristupimo i uslužimo potrošače kao i da proširimo biznis u oglašavanju”, navodi Wolmart u izjavi.

Do ove objave došlo je samo nekoliko sati nakon što je izvršni direktor TikToka Kevin Majer podnio ostavku jer se ova aplikacija suočava sa kritikama predsjednika SAD Donalda Trampa zbog toga što je u vlasništvu kineske kompanije ByteDance.

Izvor: Agencije

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.