Blog

Instagram priprema verziju aplikacije namijenjenu mlađima od 13 godina

Vijesti - Apr 04, 2021

Instagram je trenutno namijenjen korisnicima starijima od 13 godina, ali jasno je kako i mlađa djeca bez problema pronalaze načine kojima mogu izbjeći te zabrane, otvoriti profile i objavljivati fotografije, video zapise i story-je na toj mreži

Iz Instagrama kažu kako sve više djece od roditelja traži da im omogući pristup mreži jer veliki broj njihovih prijatelja ionako već ima pristup Instagramu pa se oni osjećaju izolovano.

Za sada nemamo previše opcija za roditelje pa radimo na dodatnim proizvodima poput Messengera koji će biti prikladni za djecu, a s kojima će moći da upravljaju roditelji, odgovorili su iz Instagrama na upit o razvoju verzije koja će biti namijenjena mlađima od 13 godina. U objavi njihovog glasnogovornika navodi se kako trenutno istražuju načine na koje mogu pomoći djeci da ostanu povezana sa prijateljima te otkrivaju nove hobije i interesovanje, pri čemu bi roditelji imali potpunu kontrolu nad cjelokupnim iskustvom i sadržajem koji je dostupan djeci i koji djeca objavljuju.

Dakle, iako to nisu zvanično potvrdili, jasno je kakvi su njihovi planovi. Tome u prilog idu i informacije koje su prenijeli tehnološki mediji, a koje je sa zaposlene kompanije podijelio potpredsjednik za proizvode Instagrama Vishal Shah. On je razvoj takvog proizvoda za mlađe od 13 nazvao prioritetom kompanije pri čemu je poseban naglasak stavio na privatnost i sigurnost mladih korisnika. O kako je važnom projektu za Instagram riječ, najbolje govori podatak da će ga direktno nadgledati prvi čovjek kompanije Adam Mosseri, ali i potpredsjednik Facebook-a Pavni Diwanji, koji je prije radio u Google-u i nadgledao je razvoj proizvoda namijenjenih prvenstveno djeci, poput YouTube Kidsa.

Izvor: zimo.hr

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.