Blog

Instagram uzvraća udarac Clubhouse aplikaciji: Stižu nam audio sobe

Vijesti - Mar 19, 2021

Još se ni Reels nije zavrtio kako treba, a Instagram već sprema novi udarac: ovog puta odgovara na sve popularniju Clubhouse aplikaciju. Clubhouse je, kako smo već pisali, aplikacija koja je zasnovana isključivo na audio zapisima, kao što je, recimo, TikTok zasnovan na kratkim video formama.

Instagram je doskočio TikTok-u opcijom “Reels”, a sada, kako navode stručnjaci, sprema novi udarac: audio sobe.

Prema prvim navodima, u ove sobe će “host” moći da dodaje korisnike koje želi, tokom live sesije. takođe, sobe su zamišljene tako da se unutar njih komunicira isključivo putem audio snimaka.

Da podsjetimo,  Facebook je počeo objedinjavanje chata sa Instagrama i Messengera prošle godine, omogućavajući korisnicima da koriste bilo koju od dvije aplikacije za povezivanje sa kontaktima.

Instagram je odavno poznat po “udarcima” na trend aplikacije, pošto uspješno kopira neki popularni format i implementira u svoje opcije. Reels je samo poslednji u nizu, a nastao je kao odgovor mreže na sve popularniji TikTok.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.