Blog

Najtužnija priča na svijetu ima samo 6 riječi: U njoj se krije tajna dobrog contenta

Vijesti - Nov 08, 2019

Dobar kontent danas znači sve, a najteže ga je stvoriti. Neprestana je težnja ka što kreativnijem sadržaju, a konkurencija je sve veća. Zato je neophodno neprestano pratiti trendove i stvarati originalne i kreativne sadržaje.

Jedan od načina koji vas održava u toj trci je svakako praćenje trendova, aktuelnosti, konkurencije, ali i drugih kreativaca. Pojedini svjetski autori i danas su izuzetno inspirativni i njihova djela mogu da posluže kao inspiracija kada je u pitanju kvalitetan i kreativan content.

Ernest Hemingvej jedan je od njih. Cijenjeni novinar, jedan od najboljih američkih pisaca 20. veka, stvaralac je koji predstavlja kamen temeljac moderne američke literature. Poznat po karakterističnom stilu, izboru vokabulara i načinu pripovjedanja, imao je naročito izraženu sposobnost da bude nevjerovatno sažet. On je napisao natužniju priču ikada u samo šest riječi: “Na prodaju cipele za bebu. Nenošene.”

Hemingvej je pravi primjer stvaraoca sažetog, kvalitetnog i efektnog sadržaja.

Njegove kratke priče pokazuju tu sposobnost da se izvuče maksimum iz najmanje riječi. Ako možete izazvati bujicu emocija u samo 6 riječi (a podjednako i na stotinama ispisanih stranica), onda ste zaista stvaralac kvalitetnog, efektnog i jakog contenta.

Lekcija koju bi svi content creatori trebalo da nauče od Hemingveja: Pronađite način da postignete što bolji efekat sa što manje sadržaja.

Proučite njegov stil, pronađite šta vas privlači, inspiriše, analizirajte kakvi sadržaji bolje prolaze u vašem slučaju i pokušajte da slijedite majstore sopstvenog contenta.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.