Blog

Ne dajte da vas vreme pregazi: Bez edukacije nema napretka u karijeri

Blog - Oct 07, 2020

Nezadovoljstvo radnim mestom, platom ili kolegama, stagnacija u karijeri i dosada na poslu dešavaju se češće nego što možemo zamisliti. Zapravo, skoro svima nam se barem jednom u životu desilo da smo poželeli drastične promjene. Ipak, retki su se odvažili na zaokret u karijeri, ne samo jer im je nedostajalo hrabrosti, već i zato što nisu bili spremni na edukaciju.

– Ne bih se mogao/la nakaniti da ponovo učim, pratim predavanja, ma ni online i uživo, da radim zadatke, kasno je sad, imam previše obaveza… – neretko komentarišu. Međutim, svet oko nas se užurbano menja i bilo kakav uspon u karijeri gotovo je nemoguć bez dodatnih edukacija.

Poslodavci sa vizijom su uvek u potrazi za ljudima koji razmišljaju o napretku i rastu, ljudima koji žele da im današnji dan bude uspešniji od jučerašnjeg. To su ljudi koji poduzimaju korake u svojoj karijeri, a uz podršku rukovodstva kompanije u kojoj rade na raspolaganju su im resursi koje trebaju za proširenje vidika i unapređenje veština.

Ankete pokazuju da su milenijalcima profesionalni razvoj i šanse za napredak u karijeri izuzetno važni. Zbog toga bi kompanije trebalo da svoju energiju i pažnju usmere u pomaganje svojim zaposlenima da postanu bolja verzija sebe. Samo tako se i kompanija u kojoj rade može pohvaliti dobrom reputacijom i pratiti tokove.

Kada je reč o mladima, prvenstveno o studentima, oni moraju shvatiti da im tradicionalno obrazovanje u zemljama poput Srbije, BiH, nažalost ne nudi dovoljno širok raspon veština potrebnih da bi sutra imali mnoštvo opcija za posao i karijeru. Stoga se ulaganje u izgradnju profesionalca kakav želite postati nameće kao imperativ.

Mi ćemo se ovdje osvrnuti pre svega na oblast digitalnih komunikacija, kao naš “domaći teren”. Rad u segmentu digitalnih veština ima veliku prednost – ne ograničava vas na rad za jednu kompaniju niti ona mora biti lokalna. Kao profesionalac u ovoj oblasti vi možete nuditi svoje usluge putem različitih platformi celom svetu i dobro zarađivati.

Onima koje ne privlači status freelancera, edukacija u oblastima content marketinga, SEO optimizacije, Google analitike, produkcije viralnog sadržaja, foto i videomaterijala, kreiranja i sponzorisanja objava na društvenim mrežama i drugim temama široko otvara puteve ka idealnom radnom mestu. Kada uz sve to dobiju priliku da uče od najboljih u svojim profesijama, da slušaju ne samo o njihovim uspesima, već i o brojnim greškama i propustima ih kojih se često izvuku upečaljivije i pamtljivije pouke, onda su na dobrom putu da ovladaju izuzetno korisnim veštinama.

Bilo da imate potencijal za stvaranje autentičnog sadržaja ili samo volite originalne poruke, edukacijom o contentu uranjate u jedan poseban svet koji ima svoja pravila i trikove, korisne alate i savete za rad, a omogućava vam bavljenje veoma perspektivnim zanimanjem sa deficitarnim kadrom.

Mi u agenciji Represent Communications smo svjesni svih izazova, ali i mogućnosti koje se pružaju stručnom kadru u digitalnim komunikacijama, stoga smo osmislili program Content akademije koji svake godine prilagođavamo aktuelnim trendovima, a okupljamo najpoznatije predavače iz Bosne i Hercegovine i regiona. I ove jeseni, uprkos pandemiji koronavirusa i svim posledicama koje je donela, vredno širimo zajednicu stručnjaka u digitalnim komunikacijama i usmjeravamo vas u kreativnom, a isplativom pravcu.

Pridružite se našim edukativnim programima. Biće nam zadovoljstvo da učimo zajedno!

Autor

Adisa Pobrić

PR Manager (Represent Communications Bosna i Hercegovina)

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.