Blog

Nova online normalnost i njen danak: Advokat na suđenju kao mačka

Vijesti - Feb 17, 2021

Vijest o kojoj punih sedam dana priča cijelii svijet je u isto vrijeme smiješna i tužna. Naime, jedan advokat iz Teksasa, koji nije baš upućen u funkcionisanje novih tehnologija, na suđenju preko aplikacije “pojavio” se kao mače. Kako se ispostavilo, njegov sin se ranije igrao sa računarom i na Zoom aplikaciji uključio filter mačke (da glava bude mačka, a oči i usne ljudske, pa se mačka pomjera kako se govornik pomjera), ali je zaboravio da ga isključi.

Kada je njegov otac imao suđenje i uključio aplikaciju, nije umio da isključi filter. Snimak je obišao planetu i postao viralan, a zapravo je prava slika i prilika svijeta koji je preko noći prinuđen da funkcioniše online.

Na snimku razgovora preko Zoom aplikacije sudija Roj Ferguson se obratio “mačetu”.

 Vjerujem da vam je uključen filter u podešavanjima videa. Možda želite da… – govorio je sudija, ali ga je onda prekinuo panični glas advokata koji je izlazio kroz mačja usta.

– Ne znam kako da uklonim filter. Tu mi je asistentkinja, ona pokušava, ali spreman sam da nastavim i sa njim…

U jednom trenutku je pomislio da mora da ubijedi sudiju da je on stvarno ljudsko biće.

– Uživo sam. Ja nisam mačka – rekao je advokat.

– Vidim to – uvjeravao je sudija.

Sudija Ferguson je podijelio ovaj snimak na svom Tviteru uz malu lekciju.

“Ako Vaše dijete koristi Vaš kompjuter, prije nego što se uključite na virtuelno saslušanje, proverite opcije na Zoom-u, da biste bili sigurni da su filteri isključeni”, napisao je on.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.