Blog

Postoje 4 situacije u kojima je dozvoljeno klijentu reći “ne”

Vijesti - Jan 24, 2020

Svjesni smo da je u poslovnoj komunikaciji veoma rijetko da kompanije klijentu kažu “ne” i da to dovede do pozitivnog rezultata i razumijevanja.

Međutim, postoje stuacije koje potvrđuju da izgovoreno “ne” često umije da bude korisno za obije strane. Smijemo slobodno da kažemo da je u ovim situacijama i neophodno.

Ljudi zaposleni kao programeri se svakodnevno susreću sa velikim obimom posla koji često prevazilazi ustaljeno radno vrijeme od osam sati. Njihov primjer može da posluži kao model na osnovu koga ćete najlakše uočiti potencijalne probleme i ove trikove možete primijeniti na bilo koju profesiju, piše torquemag.io.

Često se dešava da određeni zahtjev zahtijeva više vremena nego što oni mogu da pruže, pa u tom slučaju programeri moraju sa klijentima da pregovaraju o produžetku roka ili unajmljivanju dodatne radne snage. Umjesto da preopterete sebe, mentalno i fizički, moraju iskomunicirati sa klijentom na pravi način i oblikovati “ne” u jednu pozitivnu poslovnu komunikaciju.

Ukoliko se krši određena odredba iz ugovora, veoma je jasno da sa klijentom morate da razgovarate i opet definišete granice. Možda podsjećanje na već definisane stavke iz ugovora nisu lijepa stvar, ali su neophodna.

Takođe, često se dešava da klijent u toku izrade projekta želi da izmijeni određenu stvar koja će negativno uticati na dalji razvoj. U tom slučaju, slobodno možete predočiti sve mane tog rješenja i jasno iznijeti svoj negativni stav. Do ovog problema dolazi jer klijenti najčešće nisu programeri, pa je logično da ne znaju sve detalje o tom poslu.

Postoje i situacije u kojima jednostavno neke stvari ne smijete da uradite. To su najčešće situacije kada vam klijent traži da u poslovne svrhe iskoristite fotografiju, video ili nečije autorsko djelo, koje je zaštićeno.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.