Blog

Snapchat se vraća na velika vrata: Nova opcija će zasijeniti TikTok?

Vijesti - Nov 27, 2020

Na prijetnju TikTok-a koji je krenuo da osvaja svijet, Instagram je odgovorio predstavljanjem vlastite opcije Reels, a sada su isto napravili i u Snap-u najavom nove opcije za Snapchat nazvanom Spotlight!

S tom opcijom naglasak je na kratkim i zabavnim video zapisima, a kako bi privukli i motivisali korisnike na njeno korišćenje odlučili su da ih nagrade za najbolje viralne video zapise.

Snap će svaki dan do kraja godine, a možda i duže, korisnicima dijeliti čak milion dolara! Neće jedan korisnik dobiti cio milion, već će ta nagrada biti podijeljena među više korisnika čiji video zapisi budu najpopularniji ali trenutno nije poznato kolika će biti najveća dnevna nagrada koju bi jedna osoba mogla da dobije. Jedini uslov koji je potrebno zadovoljiti za osvajanje nagrade je da su korisnici stariji od 16 godina.

Spotlight će na jednoj lokaciji korisnicima prikazivati najbolje snapove od skoro 250 miliona dnevnih korisnika, a analitičari kažu kako je to još jedna prilika s kojom će Snap proširiti količinu zabavnog sadržaja za svoje korisnike. Na početku unutar te opcije neće biti oglasa, ali je portparol kompanije u razgovoru za medije već najavio pokretanje te opcije tokom sledećih nekoliko mjeseci.

Iz američke kompanije kažu kako su inspiraciju za Spotlight dobili “iz drugih servisa” jer puno njihovih korisnika snima video zapise koristeći Snapchat-ovu kameru i opcije proširene stvarnosti te ih onda objavljuju na TikTok-u. Snap im sada omogućuje da iste video zapise objavljuju na sopstvenoj platformi, a za to bi mogli biti i bogato finansijski nagrađeni, ako taj sadržaj bude dovoljno zanimljiv i zabavan i postane viralan.

Ipak, na početku Spotlight neće biti dostupan u svim zemljama, već samo na nekim tržištima poput SAD-a, Kanade, Australije, Velike Britanije, Njemačke, Švedske, Norveške itd.

Izvor: Zimo.hr

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.