Blog

Tačnost sadržaja ne utiče na prikaz objave na Google

Vijesti - Sep 12, 2019

– Google-ovi sistemi ne mogu da provjere tačnost sadržaja; umjesto toga, ovaj pretraživač se oslanja na signale za koje prema ustanovljenim pravilima, smatraju da se poklapaju sa „temom i relevantnošću autoriteta“ – smatra Danni Sullivan, zaposleni u Google, a prenosi searchengineland.com.

Danni je to napisao Tvitu koji je objavljen na njegovom ličnom nalogu 9. septembra. Ovo je privuklo pažnju SEO-a i pokrenulo razgovor.

U pokušaju da poboljša kvalitet svojih rezultata, Google je u aprilu 2017. godine najavio Project Owl; projekat je dao veći znalaj sadržaju i omogućio korisnicima da daju povratne informacije za predloge za pretraživanje i rezultate pretrage.

U novembru 2017. Google se takođe udružio sa Trust Project-om kako bi donio više transparentnosti u sadržaju vijesti i borio se protiv širenja dezinformacija.

U septembru 2019. godine kompanija je ažurirala smjernice za ocjenu kvaliteta pretraživanja kako bi naglasila provjeru izvora vijesti. Tom prilikom je uključena mogućnost rangiranja tekstova i sadržaja koji šire mržnju, za šta je moguće dati najnižu moguću ocjenu.

Veliki problem Google-a jeste što je i dalje, koliko god tehnologija napredovala, to i dalje jedan veliki program, tj. “mašina”. Dakle, bilo koji oblik “mašinskog učenja i funkcionisanja”  ipak ne omogućava potpunu procjenu tačnosti, budući da je nemoguće da rezultate izbacuje na osnovu prethodnih iskustava.

Prema Sullivanu, relevantnost teme je ključna za Google, rangiranje ne.

Izvor: searchengineland.com

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.