Blog

Telegram uvodi naplatu sadržaja, a sve nas zanima šta to znači

Vijesti - Dec 30, 2020

Osnivač Telegram-a, aplikacije za razmjenu sadržaja, Pavel Durov, izjavio je kako ne planira da proda kompaniju ali da definitivno razmišljaju o naplati određenih sadržaja.

– Nećemo prodati kompaniju poput osnivača WhatsApp-a. Svijetu je potrebno da Telegram ostane nezavisan, kao mjesto na kojem se poštuju korisnici i obezbjeđuju visokokvalitetna usluga. Telegram mora i dalje da služi svijetu kao primjer tehnologije kompanije koja teži savršenstvu i integritetu – napisao je Durov.

Durov je istovremeno rekao da će Telegram uvesti monetizaciju od sledeće godine, ali usluga će ostati besplatna za obične korisnike.

– Telegram će početi da obezbjeđuju prihod od sledeće godine. Učinićemo to u skladu s našim vrijednostima i obećanjima koja smo dali u poslednjih 7 godina. Zahvaljujući našoj trenutnoj situaciji, moći ćemo to da učinimo na nenametljiv način. Većina korisnika teško da će primijetiti bilo kakvu promjenu – navodi se u izjavi.

U aprilu 2020. godine, iz Telegram-a su objavili kako njihovu aplikaciju trenutno koristi 400 miliona ljudi širom svijeta. Aplikacija je naročito popularna u istočnim zemljama, prije svega Rusiji i Iranu. Takođe, s obzirom na cenzuru ostalih medija, aplikacija Telegram bila je jedno od rijetkih sredstava preko koje su mogli da komuniciraju bjeloruski opozicionari i nezadovoljni građani pa su tako mnogi protumačili kako je upravo Telegram zaslužan za organiziranje demonstracija širom ove države. Aplikaciju su za iste svrhe koristili i demonstranti u Hong Kongu i Tajlandu.

Izvor: klix.ba

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.