Blog

TikTok je prvi put objavio podatke o broju korisnika

Vijesti - Sep 09, 2020

Zahvaljujući parnici koju je ByteDance podnio protiv američkih vlasti, konačno je poznato koliko TikTok trenutno ima korisnika kako u svijetu tako i na američkom tržištu. Ostale brojke će, za sada, do daljnjeg ostati misterija.

Zahvaljujući upravo tim dokumentima moguće je izvući i približne podatke o broju korisnika kako na globalnom tako i na američkom tržištu (posebno zbog aktuelnih zabrana na tom tržištu).

U julu TikTok je imao gotovo 690 miliona mjesečno aktivnih korisnika, od toga više od 100 miliona mjesečno aktivnih korisnika na američkom tržištu.

Radi predstave o rastu same aplikacije vrijedi spomenuti kako je u januaru 2018. godine bilo 55 miliona mjesečno aktivnih korisnika u svijetu i 11 miliona na američkom tržištu.

Sama TikTok aplikacija je preuzeta više od 2 milijarde puta što je uspjeh kojim se mogu pohvaliti još samo starije i popularnije društvene mreže.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.