Blog

Tri načina da izbjegnete kazne na društvenim mrežama

Vijesti - Jun 08, 2020

Kontrola nad društvenim medijima je važnija nego ikada! To nije lako u trenutku kada cio svijet funkcioniše “na daljinu”, ali nije nemoguće.

U vremenima neizvjesnosti, društvene mreže mogu povući moćne veze ili prouzrokovati ogromne padove brendova. Razlika između društvene strategije koja pobjeđuje kod potrošača i one koja nema kontrolu je u upravljanju sadržajem. Jer bez kontrole, kako uopšte znate šta stavljate pred svoje potrošače?

Kako najvećim brendovima tako i start up kompanijama, vidljivost onoga što se nalazi na društvenim platformama na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou će biti presudna u nedeljama i mjesecima koji dolaze.

Ovo su tri stvari o kojima morate voditi računa:

1. Uspostavite i držite kontrolu

U narednih nekoliko mjeseci, veoma je važno da radite sve što je u vašoj moći da osigurate da pogrešne poruke ne izađu na tržište. Dok društvene mreže inače ne praktikuju ovakav vid nadzora, od izuzetne važnosti za brend menadžere i one koji odobravaju, jeste vidljivost svih društvenih dobara dok smišljaju strategije za pokretanje online aktivnosti.

2. Izbjegavajte kršenja prava korišćenja

Da li ste znali da korišćenje neodobrenog ili kreativnog oglasa za zastarjelim rokom može dovesti do visokih novčanih kazni za kršenje prava korišćenja? Da li imate kontrolu nad vašim sredstvima i znate li koji timovi koriste koji sadržaj i na kojim mjestima?

Da biste izbjegli kazne i sačuvali dragoceno vrjeme, novac i resurse, centralizirajte sav sadržaj vaših socijalnih mreža na jednu platformu.

3. Stvorite koherentnost

Konzistentnost je ključna, ali kad se koristi na drugačijim sistemima lako se desi da oglasi završe na pogrešnom mjestu ili da se koriste pogrešno. Uz jedinstvenu biblioteku za sve kanale vaših medija, vaš marketing tim će imati uvid u odobrene, planirane i objavljene sadržaje na dlanu.

Ovo omogućava totalnu vidljivost i koherentnost, te umanjuje mogućnost negativnih reakcija na vaš brend.

Priredio: Media Marketing
Autor: Trevor Williams, Global Marketing Director, Adstream

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.