Blog

Tri taktike koje vaš marketing mogu da podignu na viši nivo

Vijesti - Sep 17, 2019

U moru proizvoda koji se takmiče za pažnju potrošača, sprovođenje marketinga je sve veći i teži posao. Srećom, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste stekli prednost nad konkurencijom.

1. Dobro definisana poruka

Ako pitate vlasnika biznisa koja je njihova marketinška poruka, mnogi će se boriti da pronađu odgovor ili daju pogrešan odgovor. Dobra marketinška poruka privlači pažnju vašeg potencijalnog kupca, govori kako vi rješavate njihov problem i objašnjava zašto bi trebalo da vas izaberu u odnosu na konkurenciju.

2. Kratak video

Kako trenutno stoje stvari na tržištu, uvijek imate veoma malo vremena da ubijedite korisnika da isproba vaš proizvod. Nikakav tekst ne može da objasni i dočara proizvod bolje od videa. Gledanje videa veoma je jednostavno – korisnici ne moraju da čitaju i rezonuju tekst, već odmah “snime” i “skeniraju” na video snimku sve što ih zanima.

3. Razvijen mehanizam podrške i povratnih informacija

Reidu Hoffman, osnivač LinkedIn-a smatra da treba se “osramotite” prvi put i da je to sasvim u redu. Na osnovu povratnih informacija korisnika zaključićete gdje griješite, šta nije dobro i na čemu bi trebalo još da radite. Stoga je dobar sistem podrške neophodan za marketinški tim proizvoda. Neophodan vam je sistem influensera koji će informacije o vašoj kampanji/proizvodu raširiti po društvenim platformama.

Kakvi god rezultati da budu, pomoći će vam u daljem razvijanju planova i strategije.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.