Blog

Tvitovi koji nestaju nakon jednog dana? Story opcija stiže i na Twitter

Blog - May 13, 2020

Objave koje nestaju nakon jednog dana već su prihvatile brojne platforme – počelo je sa Snapchat-om, a danas ih koriste Facebook, Instagram, WhatsApp i drugi, a poslednji u nizu je Twitter.

Format Stories-a, odnosno kratkih objava koje nestaju nakon određenog vremena popularizovao je Snapchat, a danas su takve priče dostupne i na platformama poput Instagrama, Messenger-a, Facebook-a, WhatsApp-a. Nakon postavljanja sadržaja, objava se na mreži zadržava 24 sata, a nakon toga nestaje i više nije dostupna korisnicima.

S takvim tipom objava počeo je da eksperimentiše i Twitter. Za početak će korisnicima na brazilskom tržištu biti omogućeno objavljivanje sadržaja koji će nestati nakon jednog dana, a takav tip sadržaja nazvan je – Fleets. Korisnici će moći da objavljuju tekstualne poruke, fotografije, GIF-ove i video zapise, ali njihovi pratioci neće moći da ih lajkuju, niti da odgovaraju na njih ili ih retvituju. Takav sadržaj biće dostupan i osobama koje ne prate korisnike koji ga objavljuju (naravno, ako njihov profil nije zaključan), ali neće se pojavljivati prilikom pretraživanja i neće moći da se embeduje u tekstove.

Fleets će se prikazivati u gornjem dijelu ekrana u obliku kružića s profilnom slikom korisnika koji ih objavljuju, slično kao i na drugim platformama, a korisnici će moći da objavljuju više takvih sadržaja. S obzirom na to da mnogi na Twitter-u imaju stotine i hiljade osoba koje prate, o sadržaju koji će se prikazivati u vrhu odlučivaće algoritam na osnovu dotadašnje aktivnosti korisnika i interakcije s drugim osobama na toj mreži.

U Twitter-u kažu da su se na takav format objava odlučili jer se dijelu korisnika ne sviđa što su tvitovi javni i, osim ako ih ne izbrišu, stalno su dostupni, kao i što ih drugi korisnici mogu lajkovati i retvitovati. Zbog toga dio korisnika te mreže ne objavljuje previše sadržaja na njoj, a predstavljanjem opcije Fleets to bi se moglo promijeniti. Na početku će Twitter-ova verzija priča biti dostupna samo korisnicima u Brazilu, a očekuje se da će se nova opcija brzo proširiti i na druga tržišta.

Izvor: zimo.hr 

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.