Blog

Twitter uvodi pretplatu, a kako će se to odraziti na postojeće korisnike?

Vijesti - Feb 19, 2021

Jedna od glavnih odlika društvenih mreža jeste “besplatna zabava”. Doduše, besplatne u smislu novca, a svakako korisnici “plaćaju” korišćenje svojim podacima i privatnošću, ali to je tako oduvijek i ne vrijedi polemisati o tome, kada smo svi, nekada davno prihvatili sve one uslove korišćenja i politiku privatnosti… bez čitanja. Bilo kako bilo, vremena se mijenjaju i Twitter sada razmišlja o uvođenju svojevrsne pretplate.

Sigurno je kako će biti potrebno mnogo vremena dok se u kompaniji zaista odluče na takav potez, ali u nedavnom razgovoru za medije Bruce Falck iz Twitter-a potvrdio je kako kompanija razmatra opcije dugoročne zarade koja može uključivati i – pretplate. Pretplata se ne odnosi na standardno koriščenje platforme, ali na primjer, ako želite napredne opcije, moraćete nešto i da platite.

Šta podrazumijevaju napredne opcije?

Dodatna uređenja profila, detaljnija i opširnija od ovih na koja smo navikli. Zatim, veoma koristan servis praćenja tvitova – tweetdeck, koji je naročito koristan zbog jednostavnog razvrstavanja naloga za praćenje i njihovo jednostavno sortiranje. Razmišlja se i o uvođenju pretplate na pojedine ekskluzivne sadržaje – ako želite da pogledate/pročitate/otvorite sadržaj nekog korisnika koji je obilježen kao “ekskluzivan”, moraćete da platite za to.

Takođe, “premium pretplatnicima” se više ne bi prikazivali oglasi, što povlači i veću zaštitu podataka korisnika

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.