Blog

YouTube neće praviti Rewind 2020: Mi smo autori svega pozitivnog

Vijesti - Nov 24, 2020

Tradicionalni pregled godine kroz isječke najzanimljivijih i najvažnijih događaja u sferi video sadržaja, YouTube Rewind, ove godine neće biti objavljen.

Svake godine, početkom decembra Youtube izbaci video sa rekapitulacijom godine na čijem smo izmaku.

Iz YouTube-a kažu kako je ova godina po svemu bila drugačija i da osjećaju kako ne bi trebalo da nastave da se ponašaju kao da je sve u redu. Iz tog razloga će ove godine preskočiti tradiciju koju su održavali od 2010. godine, i neće složiti svoj pregled najboljih i najbitnijih trenutaka koji su obilježili tekuću godinu.

Nakon povratnih informacija koje su dobili na svoj Rewind prošle, a pogotovo pretprošle godine, čini se da je ovo možda najbolje rješenje u datom trenutku. U početku je ovaj kompilacijski video koji su u YouTube-u sastavljali bio zanimljivi pregled događaja i zapisa koje su zabilježili profesionalni youtuberi.

Međutim, 2018. godine kompanija je odlučila da napravi izmjene, pa su u Rewind uključili sadržaje za koje ljudi nikad nisu čuli, a u njemu preskočili istaknute kreatore sadržaja. Time su, očigledno otišli u pogrešnom smjeru, jer su naljutili i youtubere i gledaoce. YouTube Rewind iz 2018 postao je video s najviše „dislike-a“ u istoriji ovog video servisa. Danas već bilježi 18 miliona „dislike-a“.

Prošle godine su odlučili da poprave štetu koliko je to moguće, pa su u Rewind ubacili samo odlomke iz video zapisa koji su u protekloj godini bili najviše „lajkovani“, načinivši svojevrsnu top listu najpopularnijih, najzanimljivijih, najkvalitetnijih i najviralnijih sadržaja. Ni ovaj pokušaj YouTube-a nije naišao na oduševljenje, pa danas bilježi preko 9 miliona negativnih ocjena.

Ove godine YouTube ne želi da rizikuje, pa su u svojoj objavi poručili da su oni zapravo autori svega pozitivnog što se ove godine događalo (uprkos teškim okolnostima u svijetu), te da se kompanija u to – barem ove godine – neće miješati.

Izvor: bug.hr

 

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.