Blog

Započelo povezivanje Facebook Messenger-a i WhatsApp-a

Vijesti - Jul 20, 2020

Facebook radi na integraciji svojih aplikacija, a navodno je u toku čvršće povezivanje Facebook Messenger-a i WhatsApp-a, mada je cio postupak i dalje u fazi razvoja.

Mark Zakerberg je još početkom 2019. godine najavio integraciju svih Facebook aplikacija koje pored Facebook-a uključuju Instagram, Facebook Messenger i WhatsApp.

Da je nešto konačno počelo da se dešava po tom pitanju dokazuje internet stranica WABetaInfo koja prenosi tvit italijanskog developera Alesandra Palucija i tome dodaje neke nove informacije. Instagram bi u budućnosti trebalo da daje preporuku o instalaciji Facebook Messenger-a kako bi ta dva servisa mogla da se integrišu. U najavi je i da će dva korisnika moći da održavaju međusobnu komunikaciju na dva različita servisa za dopisivanje, tako da jedan od njih koristi Facebook Messenger, a drugi WhatsApp.

Facebook stvara lokalne baze podataka koje mu pomažu da shvati da li je neki WhatsApp kontakt blokiran, pojedine detalje samog chat-a (kao što je telefonski broj kontakta i da li je chat arhiviran) ali ne i sam sadržaj poruka s obzirom na to da WhatsApp koristi end-to-end enkripciju.

Odgovori na pitanja poput onog hoće li korisnik moći da isključi integraciju, hoće li postojati zajednička baza podataka za sve Facebook aplikacije i šta integracija znači za privatnost korisnika, biće poznati tek nakon što sam posao oko integracije bude završen, a zasad još uvek nije poznato kada će to biti.

 

Priredio: Matija Pavlić
Izvor: bug.hr

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.