Blog

Zašto je hakerima TikTok toliko “zanimljiv”?

Vijesti - Jan 13, 2020

Nakon što su Instagram i Snapchat u velikoj mjeri zamijenili Facebook, u poslednje vrijeme među tinejdžerima sve je popularniji kineski TikTok. O načinu funkcionisanja i velikom uticaju ove društvene platforme, pisali smo više puta, a pred kraj stare godine veliki skandal potresao je ovu kinesku platformu, kada je procurila informacija da TikTok krade podatke korisnika, zbog čega je američka mornarica zabranila svojim pripadnicima korišćenje ove aplikacije. Više o tome možete čitati OVJDE.

Dobra vijest je da su u veoma kratkom roku u TikToku riješili te sigurnosne probleme. Još je jedna dobra vijest to što iz TikToka garantuju da nema nikakvih indikacija da su hakeri iskoristili otkrivene ranjivosti. Takođe, tvrde da Tik Tok nikada nije bio sigurniji.

Glavni problem ove mreže je što najveći broj njenih korisnika čine tinejdžeri i pretežno mlađa populacija, te je teže iskontrolisati mlade da ne načine neki nesvjestan čin kojim bi mogli da ugroze svoju sigurnost i svoje podatke.

Zbog ove činjenice je TikTok i zanimljiv hakerima. Stoga, ukoliko koristite ovu društvenu mrežu, ne nasijedajte na iskačuće prozore, reklame i obavještenja koja vam traže unos ličnih podataka, a ukoliko vaša djeca korise TikTok, obavezno im objasnite šta nikako ne smiju da rade i redovono kontrolišite njihove naloge.

Izvor: techspot.com

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.