Blog

Zbog pandemije drastično opala kupovina kozmetike

Vijesti - Dec 08, 2020

Najnovije istraživanje kompanije Nielsen, globalne firme za ispitivanje javnog mnenja, pokazuje da je zbog mjera ograničenja u vrijeme pandemije drastično opala kupovina kozmetičkih proizvoda, a prije svega šminke za lice.

Kako piše italijanski dnevni list „Il Manifesto“ kupovina karmina opala za 24 odsto na svjetskom nivou, a prodaja šminke za oči je smanjena za 10 procenata.

Ova razlika, prema autoru, može se objasniti i činjenicom da ispod zaštitne maske karmin na usnama može prouzrokovati samo štetu, razmrlja se po licu i uprlja masku, a nakarminisana usta, ionako se ne vide.

Od januara do juna ove godine prodaja ruža za usne je smanjena za čak 60 odsto, a u isto vrijeme prodavalo se skoro 30 odsto manje šminke za oči nego u isto vrijeme prošle godine.

Ove podatke svjetske grupe za ispitivanje javnog mnenja potvrđuje i istraživanje koje je u protekla dva mjeseca sprovela italijanska nacionalna asocijacija proizvođača kozmetike.

Autor

Represent System

News editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast za brilijantnim idejama i njihovom realizacijom, pa sve to sjedinjujemo u prelijepo iskustvo.